Skip to main content

Boksclinic

leer boksen tijdens een leuke en uitdagende boksworkshop

Zoek je nog een leuke challenge met je vrienden of een sportieve invulling van het teamuitje? Dan is een boksclinic echt wat voor jou! Een boksclinic is een leuke, afwisselende en sportieve uitdaging. Ideaal om samen met je vrienden of collega’s te doen.

Bij een boksclinic gaat het vooral om plezier maken, jezelf uitdagen, teambuilding en lekker sporten. Maar je wilt natuurlijk ook een beetje goed leren boksen!

Aan je instructeur zal het in ieder geval niet liggen. De boksclinics worden gegeven door Marichelle de Jong, founder van TYR Boxing. Marichelle is voormalig nummer 1 van de wereld, Europees kampioen en zesvoudig Nederlands Kampioen boksen. Ook is ze door de Nederlandse Boksbond (NBB) gekwalificeerd als bokstrainer. Tijdens de boksworkshop leer je dus boksen van de beste!


Boksclinic op maat en voor alle leeftijden

Boksclinics worden helemaal op maat gegeven. Heb je specifieke wensen of dingen die je wilt toevoegen aan de clinic, dan kun je dit van tevoren aangeven. Met de persoonlijke aanpak van Marichelle zijn de boksclinics geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Het is dus geen probleem als er mensen in je groep zitten die wat minder fit zijn. De boksclinics worden altijd mooi aangepast aan de groep.

Boksclinics bij TYR of op locatie

Boksclinics vinden plaats op de locatie van jouw keus. Heb je zelf een geschikte locatie, dan kun je dit aangeven bij de aanmelding.

De boksworkshop kun je natuurlijk ook gewoon volgen bij TYR Boxing in Rotterdam. De gym van TYR is uniek vormgegeven met een strakke, industriële look. In deze schitterende boksschool voel je je pas echt een bokser!

Laat je verrassen door de fraaie houten boksvloer, de grote boksring, de 14 bokszakken en het krachthonk. Alles is in stijl, zelfs de kleedruimtes. Omkleden doe je namelijk in echte, levensgrote zeecontainers. Een eyecatcher is de fraaie lounge met uitzicht over de bokszaal.


Zo ziet een boksworkshop eruit

Aan het begin van de workshop boksen krijg je een uitleg en welkom van Marichelle. Daarna doen we een warming-up om de spieren even goed warm te maken. Bij de warming-up oefen je met stoten en voetenwerk en het aannemen van een goede bokshouding.

Daarna is het tijd voor het echte werk: de bokshandschoenen gaan aan! Je leert hoe je stoten moet zetten op elkaars handschoenen. Verschillende houdingen en technieken komen aan bod. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je moet aanvallen en verdedigen. Ook doen we krachtoefeningen voor het sterker maken van de spieren.

Dan is het tijd voor een van de leukste onderdelen van de boksclinic: spelboksen! Je gaat twee aan twee boksen waarbij je de ander probeert te raken en zelf stoten probeert te ontwijken. Hier krijg je punten voor. Een leuk spel om te kijken wie het beste kan boksen!

Aan het eind van de boksworkshop kan iedereen zich lekker uitleven op de bokszak. Een bokszaktraining is de ideale oefening voor spieropbouw, vetverbranding en een betere conditie. Hier kun je nog even lekker alles eruit gooien. Daarna sluiten we de boksclinic af met een ontspannende cool-down. Na de training voel je je weer helemaal relaxt en vol energie!

Aanmelden voor een boksclinic

Zoek je een gezellige en sportieve activiteit samen met je collega’s of vrienden? Schrijf je dan in voor een van onze boksclinics. Tot snel in de ring!